Окупанти «перемогли магазин» та ввели резерви «вагнерівців»: ситуація на Авдіївському напрямку

Попри те, що російська армія не досягла значних успіхів на Авдіївському напрямку, окупанти продовжують штурмувати. Попри те, українські війська готові оборонятися.

Фото: поліція Донецької області

Загострення ситуації на Авдіївському напрямку триває вже кілька тижнів, зокрема, схоже, що росіяни відступати найближчим часом не збираються.

Так, вчора окупанти кинули у бій так зване ПВК Вагнер. Це відбулося через те, що резерви 1-го корпусу рф зазнавали великих втрат, а інших резервів у них немає. Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов.

«З такої нагоди Вагнер амністували попри „мятеж“, бо інших резервів для штурму Авдіївки у ворога нема — російська армія скута боями на усьому фронті.
Це трофеї з першої групи вагнерівців, які атакували позиції 110-і механізованої бригади, група була повністю знищена.
Шойгу та Герасімов кидають у бій Вагнер, щоб отримати виправдання, чому Авдіівку не взяла регулярна армія, і перекласти відповідальність за провал наступу не на війська Міноборони, а на структуру знищеного за наказами Шойгу Пригожина», — зазначив Бутусов.

Він також додає, що від початку посиленого наступу на Авдіївку, з 1 жовтня росіяни змогли за 24 дні просунутись лише до півтора кілометра вперед, і встановили прапор на териконі коксохімічного заводу. Вони не зайняли терикон, а лиш встановили прапор та втекли — зайняти терикон ворог не може, бо він прицільно прострілюється нашими вогневими засобами.

До слова, ворожий прапор вже знищили ЗСУ дроном. Відповідне відео з’явилося в мережі.

Разом з тим, росіяни продовжують шукати способи та сили, як покращити свою ситуацію. Так російське командування вирішило стягнути до Авдіївки підрозділи двох армій із Луганської області, зазначає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Усе це відбувається для так званого “оточення” населеного пункту, про яке так марять пропагандисти.

Голова МВА Авдіївки у своєму зверненні з міста також заявив, що окупанти “победили магазин” – влучили по єдиному продуктовому, який залишався у населеному пункті. Попри те, запаси гуманітарної допомоги тут є, а комунальники та лікарі теж тримають руку на пульсі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev