Окупанти можуть призупинити наступ через погіршення морального стану та боєздатності - ISW

Зокрема, спостерігаються розбіжності між російськими військовими угрупованнями.

Окупанти можуть призупинити наступ через деморалізацію / Фото: Getty Images

В  Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що наступальні операцій російської армії можуть призупинитися через погіршення морального стану та боєздатності окупантів у зонах бойових дій.

Аналітики зазначають, ворог знаходиться у стані занепаду, ймовірно, перегруповуються з такими ж розрізненими бойовими елементами, що веде до подальшої деморалізації та неузгодженості у проведенні наступальних операцій. А спроби рф захопити додаткову територію, ще більше сприяють зниженню морального духу та виснаженню.

Водночас, спостерігаються розбіжності між російськими військовими угрупованнями. Так, очільник ПВК "Вагнер" євген пригожин заявив, що його бійці поодинці взяла під контроль селище на південь від Бахмута Іванград, однак, бойовики так званої "ДНР" стверджують, що "взяли" населений пункт разом з угрупованням незаконної "ЛНР". Крім того, вони також кажуть, що захопили Опитне, своєю чергою, пригожин заявляє, що там тривають бої.

Нагадаємо, вчора Генштаб ЗСУ повідомив, що за бойову добу українські захисники завдали 19 ударів по позиціях ворога, а підрозділи протиповітряної оборони збили 8 БПЛА.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev