Окупанти зосередили артилерію навколо Краматорська та Сіверська та націлені на захоплення Вуглегірської ТЕС

На Донбасі українські сили продовжують відбивати спроби росії штурмувати Вуглегірську електростанцію. Російська артилерія як і раніше зосереджена в районах навколо міст Краматорськ і Сіверськ.

росія почала частіше використовувати зенітні ракети для ураження наземних цілей

Як зазначається у зведенні Міністерства оборони Великої Британії в Twitter на основі розвідданих, російські окупанти почали все частіше застосовувати зенітні ракетні комплекси для ураження наземних цілей через гостру нестачу спеціалізованих ракет для наземних атак. Сили російської артилерії зосереджені біля Краматорська та Сіверська.

Також наголошується, що очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що російські війська застосували сім ракет зенітно-ракетних комплексів для ураження об'єктів інфраструктури, об'єктів енергетики і складських приміщень.

За даними розвідки, росія збільшила використання ракет ППО як допоміжного засобу для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для наземних атак. Окупанти розгорнули стратегічні системи ППО С-300 і С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях, недалеко від України з самого початку вторгнення.

“Ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків. Вони можуть становити значну загрозу військам у відкритих і легких будівлях, але навряд чи проникнуть через укріплені конструкції”, – йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Там зазначили, що існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить в намічені цілі і призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їх екіпажі мало підготовлені для таких місій.

Їхні можливості ось-ось вичерпаються

Голова Секретної розвідувальної служби Великої Британії Річард Мур вважає, що рф може стати важко забезпечувати своїх військових, і вони, скоріш за все, візьмуть оперативну паузу в найближчі тижні.

Мур вважає, що прогрес, якого російські війська досягли в Україні за останні місяці, відносно невеликий.

«Я думаю, що їхні можливості ось-ось вичерпаються», – зазначив він.

Оперативна пауза надасть ЗСУ можливість завдати удару у відповідь “дедалі більшою кількістю хорошої зброї”, яку вони отримали.

Мур також зазначив, що війна, ”очевидно, не закінчилася”, і з наближенням зими та тиском на постачання газу ”на нас чекають важкі часи”.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev