Пастор-агент фсб і двоє завербованих синів: викрито агентурну групу, яка «зливала» дані ЗСУ російським окупантам

Пастор і батько двох синів виїхав до рф, аби звідти керувати агентурною групою, яка й складалася із його дітей. Зокрема сини передавали дані батькові про позиції ЗСУ на Донеччині.

Викрито агентурну групу, яка «зливала» дані ЗСУ російським окупантам/ Колаж "Вчасно"

Служба безпеки викрила чергову агентурну групу фсб, яка діяла в Донецькій та Тернопільській областях. Керівником ворожого осередку виявився пастор однієї з протестантських церков. Влітку 2023 року він виїхав з України до ЄС як багатодітний батько, а звідти прибув у росію, де почав працювати на фсб, пише СБУ.

Вже звідти він залучив до роботи на рф двох своїх дорослих синів. Один із них — військовослужбовець однієї із бойових бригад, якого СБУ затримала у квітні 2024 року. Він намагався передати російській спецслужбі локації вогневих позицій та укріпрайонів Сил оборони на Донеччині.

Другого сина днями затримали на Тернопільщині, де він розвідував бойові позиції ППО та місця базування тренувальних центрів ЗСУ.

Служба безпеки викрила його завчасно, коли він готував «звіт» для фсб.
Двоє синів пастора нині перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 12 років тюрми.

Їхньому батьку-зраднику заочно повідомили про підозру. Оскільки він переховується на території рф, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev