Передавав росіянам позиції українських військових: на Луганщині священника УПЦ МП засудили до 12 років

Священника Української православної церкви московського патріархату в Луганської області засуджено до 12 років увʼязнення за інформування ворога про позиції українських військових.

Прокурори довели, що священник храму з Лисичанська надавав допомогу у веденні бойових дій збройним формуванням росії проти української армії. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

Із середини квітня 2022 року він збирав інформацію про чисельність і дислокацію техніки та озброєння ЗСУ в Сєвєродонецьку і прилеглих до міста населених пунктах. Ці дані він передавав представникам армії агресора через месенджер.

Ворог використовував отриману інформацію, щоб встановити місцезнаходження та завдати удару по цілях. «Прихильника «руського миру» викрито та затримано наприкінці квітня 2022 року. Під час документування злочину правоохоронці виявили листування священнослужителя з представниками збройних формувань ворога», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у кінці листопада СБУ провела низку обшуків у храмах, монастирях і лаврах УПЦ МП. Серія обшуків почалася після скандалу через молебень у Києво-Печерській лаврі.

1 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що Рада національної безпеки та оборони України доручила уряду внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із росією.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev