Під час атаки на Україну росія випустила 76 ракет: Залужний розповів, скільки вдалося збити

Під час масованого ракетного удару по Україні російські війська випустили 76 ракет. Запуски ракет здійснювалися з районів Каспійського та Чорного морів.

Рашисти випустили 76 ракет

60 ракет  вдалося збити українським силам ППО. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"За попередніми даними, сьогодні вранці з районів Каспійського та Чорного морів противник випустив по об’єктах критичної інфраструктури України 76 ракет, з них 72 крилатих (Х-101, "Калібр", Х-22) та чотири керовані авіаційні ракети (Х-59/Х-31П)", – окреслив головнокомандувач ЗСУ масштаби ворожої атаки.

Більшість російських ракет змогли знешкодити захисники українського неба

росіяни вперше запускали ракети з району авіабази в Енгельсі 

"Силами і засобами зенітних ракетних військ Повітряних сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ знищено 60 ворожих ракет. Ракетний терор і зухвалі спроби противника пробити протиповітряну оборону Києва не змусять нас скласти зброю. Вірте в ЗСУ!" – зазначив Залужний.

У Повітряних силах Збройних сил України зазначили, що 16 грудня росіяни вперше запускали ракети з району авіабази в Енгельсі Саратовської області, який нещодавно зустрічав "бавовну" внаслідок атаки безпілотника.

"Особливістю нинішньої атаки став пуск крилатих ракет Х-101/Х-555 не лише з Каспію, а й із Саратовської області, в районі Енгельса, де й базуються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС. Пуски крилатих ракет морського базування окупанти здійснили з фрегата "Адмірал Макаров" з акваторії Чорного моря. Кілька пусків крилатих ракет Х-22 здійснено із дальніх бомбардувальників Ту-22М3 над акваторією Азовського моря та чотири пуски керованих авіаційних ракет Х-59 та Х-31П – із літаків тактичної авіації окупантів, імовірно, Су-35", – розповіли про деталі у ПС ЗСУ.

Також там зазначили, що під час масованого обстрілу в небі Білорусі спостерігався політ літака дальнього радіолокаційного виявлення Іл-76 А-50У та патрулювання винищувача МіГ-31К – носія ракет "Кинджал".

Крім того, під час атаки противник завдав удару по прифронтових містах зенітними ракетами із ЗРК С-300 – близько 27 пусків.

Нагадаємо, вранці 16 грудня росія влаштувала нову ракетну атаку на Україну. У низці регіонів спрацювала ППО.

Є влучання на Харківщині, Запоріжжі, Полтавщині.

У Кривому Розі росіяни поцілили по житловому будинку: є загиблі та поранені, серед яких – діти.

За даними "Укренерго", наразі уражено понад 50% об'єднаної енергосистеми України.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev