Під Покровськом вдалося зупинити активний наступ росіян, — Коваленко

Українські військові зупинили наступ російської армії під Покровськом Донецької області. Також відомо про ще один успіх ЗСУ.

Під Покровськом вдалося зупинити активний наступ росіян, - Коваленко/фото 93 бригади Холодний Яр

Про те, що під Покровськом вдалося зупинити активний наступ росіян, повідомив в Telegram керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

«Під Покровськом вдалося зупинити активний наступ росіян наразі», — розповів він.

Крім того, за даними Коваленка, спроба прориву ворога до Любимівки у Курській області теж зупинена.

Ситуація в районі Покровська

Війська рф продовжують просуватися на Донбасі. Зокрема, за даними Інституту вивчення війни, успіхи у окупантів фіксуються на Луганському та Донецькому напрямках.

За даними Генштаба на 3 жовтня, загалом на фронті відбулось 142 боєвих зіткнення. Росіяни найбільше атакували на Покровському та Курахівському напрямках.

Відучора стало відомо, що росіяни остаточно загарбали Вугледар. Це офіційно підтвердило ОСУВ «Хортиця» й повідомило про виведення підрозділів ЗСУ із міста.

Після відходу з Вугледара очевидно, що ворог на цьому не зупиниться. Новою ціллю для росіян на цьому напрямку будуть Богоявленка та село Дальнє під Кураховим. Про це пише доброволець 24ОШБ «Айдар» Станіслав Бунятов.

Крім цього, окупанти вже наблизилися до Селидового, вони перебувають лише в кілометрі до міста. Про це інформує лейтенант ЗСУ «Алекс».

«Противник просунувся на півдні та закріпився в посадках, в тому районі, де червоний кружечок на карті. Напряму звідти 1−1,5 км до міста, що створює велику загрозу для оборонців Селидового. Ситуація доволі напружена, не виключено, що окупанти спробують паралельно тиснути на півночі та на сході від міста, для спроб зайти в місто», — пише військовий.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev