Потужніша батарея і розмах крил: оновлені українські БПЛА Shark невдовзі надійдуть до ЗСУ

Ukrspecsystems оновила розвідувальний безпілотник Shark. Безпілотник отримав потужнішу батарею, яка збільшує вдвічі час польоту, а також подовжені крила.

Фото Твіттер Ukrspecsystems

Розмах крил українського БПЛА збільшили до 3,4 метра. Оновлені Shark невдовзі надійдуть до ЗСУ, повідомили в компанії.

Сучасна війна все більш рухається в напрямку стратегічного протистояння роботизованих безпілотних систем. Тому Україна розробила свій дрон, схожий на іранський «Шахед», але з важливими технологічними й тактичними покращеннями.

Після випробовувань Ukrspecsystems покращили певні технічні характеристики дрона: збільшили розмах крил до 3,4 м і додали потужнішу батарею, яка забезпечить до 4 годин в повітрі.

«Це вдвічі більше часу на розвідку/коригування та контроль поля бою. Саме такі оновлені ШАРКи надійдуть до ЗСУ. А це перевага у війні та збережені життя наших воїнів! Працюємо на перемогу!», — додали в компанії.

Розробники запевняють, що Shark забезпечує можливість повністю автономної розвідки, спостереження, чіткої ідентифікації та розпізнавання з великої відстані на значній висоті.

Раніше ми повідомляли, що на Донеччині аеророзвідка ЗСУ розробила унікальний дрон «Інквізитор». Як допомогти аеророзвідці запустити «Інквізитор» — можна дізнатися ТУТ.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev