Повернути можливість ходити: як медики врятували кінцівку українському захиснику

У Львові хірурги пересадили хлопцю нерв, який має повернути хлопцю можливість нормально пересуватися. 

Фото: Національний реабілітаційний центр "Незламні"

Олексій Свинар разом із батьком стали добровольцями вже наступного дня після повномасштабного вторгнення. 25-річний хлопець служив на Ізюмському напрямку, аж доки 7 червня поблизу Краснопілля не потрапив під артобстріл. 

Внаслідок поранення Олексію паралізувало ліву ногу. Він не міг нормально ходити протягом п'яти місяців. За словами лікарів, уламки влучили в кінцівку та вразили стегнову кістку, вирвали частину тканин стегна та сідничний нерв, який відповідає за рухомість ноги. 

У лікарнях Краматорська, Дніпра та Тернополя хлопцю намагалися врятувати ногу. Він пережив дев'ять операцій, проте жодна не дозволила знову почати ходити. Нозі був потрібен нерв, а для цього — аутотрансплантація. 

Відтак, Олексій рушив до Львова, де за нього взялись хірурги в Національному реабілітаційному центрі «Незламні». Вони взяли по нерву з обох гомілок захисника та вшили їх на місце розірваного в ділянці стегна. Вже наступного дня Олексій відчув нервове посмикування в нозі. Як пояснили медики, це хороший знак — регенерація почалася. 

Наразі лікарі не дозволяють захиснику рухати кінцівкою, адже рани мають загоїтись, і далі його ще чекає тривала реабілітація. Попри це, військовий сподівається на те, що вже незабаром зможе ходити, адже планує вертатися на фронт.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev