Реалізувати себе після війни: яку роботу пропонують центри зайнятості демобілізованим бійцям АТО

До Донецької обласної служби зайнятості у пошуках роботи, з початку року, звернулося 273 колишні учасники АТО.

Яку роботу пропонують центри зайнятості демобілізованим бійцям АТО / фото LB.ua

Найбільше колишніх воїнів АТО звернулося до Маріупольського міського центру зайнятості – 105 осіб, Великоновоселківського районного центру зайнятості – 24 особи, Волноваського районного центру зайнятості до – 20 осіб та по 17 осіб до Артемівського та Костянтинівського, передає ІА «Вчасно».

Аби демобілізовані змогли знайти себе у мирному житті, їм надають інформаційні та консультативні послуги. Також вони можуть пройти курси підвищення кваліфікації з використанням профдіагностичних методик та взяти участь у семінарах, що навчають, як започаткувати власну справу. 

ЧИТАЙТЕ:У Маріуполі власники VetеrаnoPizza шукають працівників і планують створити службу з доставки піци

Плідним результатом такої роботи з використанням сучасних сервісів стало забезпечення роботою 33 учасників АТО, з яких 5 осіб отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для відкриття власної справи (обслуговування СТО, роздрібна торгівля та харчування), 30 були залучені в роботах тимчасового характеру, 18 осіб пройшли профнавчання. 

Продовжити службу у Збройних Силах України за контрактом з початку 2018 року, за сприяння Донецької обласної служби зайнятості, забажало 5 колишніх військових.

ЧИТАЙТЕ: Ветерани АТО повернулися на Донеччину, щоб поділитися секретами успіху власної справи

«Демобілізовані – категорія людей, які потребують підтримки. Часто, вони приходять до нас, зневірившись у пошуках на ринку праці. Ми намагаємось їм допомогти знайти ту справу, якою вони займалися із задоволенням, - розповіла начальник відділу організації сприяння працевлаштування Донецького обласного центру зайнятості Олена Редько. – За статистикою, на сьогодні, популярними є професія торгівельного агента, керівника та менеджера, водія автотранспортного засобу, працівника сфери торгівлі та послуг».

Задля активної співпраці Донецька обласна служба зайнятості має свої онлайн-ресурси: веб-портал Донецького обласного центру зайнятості, офіційну сторінку в соціальній мережі Facebook та канал відеохостінгу Youtube. Все це надає можливість самопрезентувати безробітному себе у формі відеорезюме.

За січень-лютий 2018 року залучено 19 учасників АТО до соціального супроводу при працевлаштуванні за підходом кейс-менеджмент. Працевлаштовано 5 осіб та 14 безробітних перебуває в процесі працевлаштування. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev