росія готує резерви для неминучого наступу, — ISW

Рф створює умови для початку наступальних зусиль у найближчі місяці, ймовірно, в Луганській області.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українські та західні аналітики продовжують висловлювати припущення щодо того, що росія от-от здійснить новий наступ. За наявними даними, він може статися упродовж наступних місяців.

На цьому також зробили акцент у свіжому звіті Інституту з вивчення війни. У ньому йдеться про те, що західні, українські та російські джерела повідомляють про неминучий наступ. Як зазначають аналітики, це підтверджує їхню оцінку щодо того, що саме таким є найімовірніший план дій росії.

Вони нагадали про заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що немає жодних ознак того, що росія готується до мирних переговорів і все вказує на протилежне, а також що росія може мобілізувати до 200 тисяч військовослужбовців та продовжує закуповувати зброю та боєприпаси завдяки збільшенню внутрішнього виробництва та партнерства з авторитарними державами, такими як Іран та Північна Корея. Столтенберг підкреслив, що президент рф путін зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Також аналітики взяли до уваги заяву голови Ради резервістів ЗСУ Івана Тимочко про те, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі і будуть змушені розпочати наступ через зростаючий внутрішній тиск, необхідний для перемоги.

«Заяви Столтенберга та Тимочко підтверджують попередній прогноз про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці», — йдеться у звіті ISW.

Крім того, аналітики ISW звернули увагу на те, що з повідомлень російських військових блогерів, рф задіяла ще не всі резерви і готує їх для вирішального наступу.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev