Росіяни окупували Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр та розпочали бої за Лисівку: ситуація на східному фронті

Російська армія все ближче підходить до Мирнограда й Покровська, окуповуючи прилеглі населені пункти.

Росіяни окупували Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр та розпочали бої за Лисівку/ Ілюстративне фото: Associated Press

Російські окупанти нещодавно окупували три населені пункти в районі міста Мирноград — Миколаївку, Красний Яр, Крутий Яр. Про це інформує DeepState.

За словами аналітиків, останнім часом можна було спостерігати певний спад активності в районі відтинку Гродівка-Новогродівка. Однак росіяни постійно намагалися прориватися з різною інтенсивністю через позиції українських військових.

«Десь вони дійсно вперлися та не мають успіхів, але є ділянки, які все ж промацували московити на слабкість. Дуже часто успіх проявляється у застосуванні тактики обходу місця, де противник зустрічає спротив, — пишуть у DeepState. — Миколаївка по суті є останнім населеним пунктом перед Мирноградом. Тож незабаром велике місто відчує спроби тиску та намагань прориватися на південні околиці».

За словами аналітиків, сьогодні прослідковується певна тенденція, що росіяни вперлися в позиції у вигляді ВОПів та інших інженерно-фортифікаційних споруд. Але частка з них підготовлена недостатньо якісно, частка розташована абсолютно безглуздо, тож основний успіх стримування лежить просто на плечах відважних бійців.

«Час покаже, які сили та ресурси буде залучати ворог для подальшого просування, але окрім піхоти та техніки варто очікувати велику активізацію артилерії, авіації, мінометів тощо. Не виключення, що саме в цей район підтягнуть додаткові сили, щоб зібрати їх для розвитку вже здобутого успіху», — додають в DeepState.

Разом з цим важка ситуація зберігається біля сусідньої Лисівки.Там фактично, почалися бої за село. Про це пише військовий журналіст Богдан Мірошников.

«Ворог дістався східних околиць села та зміг там закріпитися. Лисівка — це один з останніх населених пунктів, який знаходиться на південь від Мирнограда та Покровська, — пише журналіст. — А ось бої за Миколаївку завершилися. Ворог повністю контролює село».

Надалі, за словами Мірошникова, очікується рух ворога у бік Промінь-Московське-Балаган та спроби противника відрізати цілий мікрорайон Мирнограда, де знаходиться шахта.

«Звичайно, для цього ворогу потрібно подвоїти, а то й потроїти зусилля.

Але тенденція ворожого просування нікуди не поділася, і зараз головне — максимально збивати їх потенціал", — додав журналіст.

Фото: DeepState

Разом з цим у свіжому звіті Інституту вивчення війни пишуть, що росіяни також незначно просунулися на північ від Часів Яру. Паралельно українські сили нещодавно відбили деякі позиції в межах і на південь від Торецька. Геолокаційні кадри 9 і 10 жовтня показують, що ЗСУ просунулися на північ від Неліпівки, проте російські війська продовжували наземні атаки навколо Торецька.

Також російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Покровська, на схід від Селидового і вздовж залізничної лінії. Росіяни також атакували поблизу Сухої Балки, Новоторецького, Миролюбівки, Крутого Яру, Променя, Лисика, Сухого Яру, Калинового, Гірника, Новоселидівки та Цукуриного.

Також російські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька, але змін на лінії фронту не було. Натомість геолокаційні кадри показують, що росіяни просунулися на північний схід від Водяного та продовжували наземні атаки на південний захід від Донецька поблизу Катеринівки, Костянтинівки, Антонівки, Богоявленка, Вугледара та Максимільянівки.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev