Росіяни, ймовірно, призупиняють наступ на Слов’янськ: аналітики назвали причину

ЗСУ, своєю чергою, можуть почати контрнаступ на Ізюмському напрямку.

Росіяни, ймовірно, призупиняють наступ на Слов’янськ: аналітики назвали причину / фото: Донецька ОВА та Генштаб ЗСУ

Росіяни продовжують перекидати війська з півночі Донецької області для підтримки оборонних позицій на Півдні України та, можливо, на даний момент призупиняють наступ у напрямку Слов’янська. Про це йдеться у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

В Інституті посилаються на слова представника Головного управління розвідки України Вадима Скібіцького, який заявив, що російські війська два тижні тому вивели десантно-тактичні групи з Донецької області та передислокували підрозділи на окуповану територію Херсонської області. Скібіцький додав, що російські війська також передислокують підрозділи Східного військового округу, які діють у Слов’янську, на Південь України та перекидають велику кількість військ до Криму для підготовки до захисту окупованих Херсонської та/або Запорізької областей від українських контрнаступів.

У Міністерстві оборони Великої Британії також зазначили, що російські сили, ймовірно, визначили Запорізьку область як вразливий фронт, який потребує посилення.

«Відведення частини російських військ із північної частини Донецької області позбавить сил у напрямку Слов’янська необхідної бойової потужності, подібно до того, як російські війська знехтували фронтом у Запорізькій та Херсонській областях під час наступальних операцій у Луганській області.

Відхід росіян, ймовірно, створить можливість для українських сил почати контрнаступ на Ізюмському напрямку, так само як захоплення росією Луганської області дозволило Україні створити умови для контрнаступу в Херсонській області», — йдеться у зведенні.  

Зазначається, що передислокація російських військ до Запорізької області також свідчить про те, що українські контрнаступи не обмежуються Херсонською областю і, ймовірно, відбуватимуться по всій південній осі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev