Російська армія може не витримати наступ українських сил на Луганщині, — британська розвідка

Російська армія, ймовірно, намагатиметься вести стійку оборону Луганщини. Але чи вистачить їм сил — є сумніви.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Україна продовжує наступальні дії на північному сході країни, а російські війська встановили оборонний рубіж між річкою Оскіл і містом Сватове, йдеться у зведенні розвідки Британії за 17 вересня.

«росія, ймовірно, вважає збереження контролю над цією зоною важливим, оскільки через неї проходить один із небагатьох основних маршрутів постачання, які росія все ще контролює з Білгородської області», — йдеться в повідомленні.  

Крім того, ця лінія пролягає вздовж кордону Луганської області, частини Донбасу, яку росія прагне «звільнити» як одну зі своїх безпосередніх військових цілей.

Будь-яка істотна втрата території на Луганщині однозначно підірве стратегію росії.

«росія, ймовірно, намагатиметься вести стійку оборону цього району, але незрозуміло, чи мають російські передові сили достатні резерви чи відповідний моральний дух, щоб протистояти черговому узгодженому українському нападу», — резюмують у відомстві.

Зазначимо, сьогодні голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай підтвердив, що окупанти продовжують скупчувати техніку та війська на Сватівщині.

Так, у Хомівці на Сватівщині на території місцевого аграрного ліцею розміщено військову техніку, а у корпусах — особовий склад противника.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev