Розбомблена росіянами Рубіжанська панчішна мануфактура відновлює роботу на Заході України

Чергове підприємство з Луганщини відновлює роботу на Заході України.

Розбомблена росіянами Рубіжанська панчішна мануфактура відновлює роботу на Заході України

Із багатьох переміщених підприємств Луганщини 25 вже скористалися перевагами державної програми релокації. Ще 22 березня у виробничі приміщення Рубіжанської панчішної мануфактури влучили снаряди росіян. Сталося займання, згоріло обладнання та продукція. Згодом рештки вцілілого майна розікрали місцеві мародери та російські бойовики.

«Рубіжанська панчішна мануфактура» працювала понад 20 років та стала відомою в Україні та поза її межами. Продукція користувалася попитом й у місцевих жителів, більшість яких мали у своєму гардеробі вироби компанії.

До повномасштабної війни на фабриці працювало 180 осіб, а обсяг продажів за 2021 рік склав 66 млн гривень. Dodo Socks, Sammy Icon, Дід Носкар — бренди шкарпеток, відомі серед української молоді, вироблялись саме на потужностях в Рубіжному.

На лютий 2022 року Рубіжанська панчішна мануфактура налічувала 98 сучасних італійських в’язальних машин. Нічого з обладнання через активні бойові дії вивезти не вдалось. 22 березня окупанти поцілили по будівлі мануфактури. Вціліле обладнання, рештки сировини та готової продукції розікрали або знищили місцеві мародери.

Тепер Рубіжанська панчішна мануфактура працюватиме у Львові. Тут же, з початком агресії росії проти України у 2014 році, коли підприємство вперше втратило основні ринки збуту в місті та вирішило виходити на всеукраїнський рівень, партнери допомагали із реалізацією готової продукції.

Для завантаження потужностей майбутнього виробництва підприємство вже має замовлення від своїх постійних партнерів. Для нового старту рубіжани вже очікують надходження 20 в’язальних машин із Китаю. Перша продукція очікується у серпні-вересні.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev