Сергій Гайдай розповів, коли почнеться деокупація Луганщини

Російські окупанти та гауляйтери на тлі наступу ЗСУ покидають населені пункти Луганщини, які були окуповані у 2014 році.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Досі тривають запеклі бої в районі Ізюму і Лиману. Про це в ефірі телемарафону розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. 

Та, за словами Гайдая, чітко простежується, що російська армія втікає. Зокрема, з окупованих територій виїжджають так звані "комендатури", "прокуратури", окупанти та гауляйтери. Гайдай розповів, що вони складають награбовані речі та вивозять їх разом зі своїми родинами.

Також Гайдай прокоментував те, що в Кремінній майорить український прапор. Повідомляється, що окупанти бояться його знімати.

"Ми сподіваємося, що найближчим часом ЗСУ зможуть перетнути річку і почнеться повномасштабна деокупація населених пунктів Луганщини з Кремінною, Сватовим, Рубіжним", – сказав глава Луганської ОВА.

Сергій Гайдай прогнозує, що протягом тижня ЗСУ зайдуть та проведуть деокупацію Кремінної. Він констатував, що через наступ ЗСУ моральний дух ворога повністю зламаний.

Разом з тим, росія намагається підсилити свої сили на Луганщині. Гайдай розповів, що певні частини російських окупантів їдуть у напрямку Луганська або в напрямку росії.

Нагадаємо, вчора Сергій Гайдай повідомив, що українські сили наблизилися до Лисичанська. Однак офіційної інформації від Генштабу стосовно цього наразі не надходило.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev