У четвер в усій Україні пройдуть віялові відключення - українців закликають зменшити електроспоживання

В Офісі Президента та Укрнерго закликали українців максимально обмежити користування електроенергією з 7:00 до 23:00 у четвер, 20 жовтня.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Тому українців просять обмежити споживання електрики. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Інформацію підтвердили і в Укренерго.

"Сьогодні енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтрашній день ми просимо вас про розуміння і підтримку", – написав оператор.

Таким чином, у четвер, 20 жовтня, по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Де саме та в який час можна дізнатися на сайтах операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зима близько: як підготуватися до аварійних відключень електрики

Укренерго закликало подбати про те, щоб до 7:00 ранку наступного дня мешканці мали заряджені телефони, павербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. 

"Причина завтрашніх обмежень - дефіцит потужності в системі. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше", – додає оператор.

Зазначимо, що з 10 жовтня росія здійснює масовані удари ракетами та дронами-камікадзе по цивільній енергетичній інфраструктурі України.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev