«У контакт-центрі попросили не надзвонювати»: в Покровську не спішать допомагати бізнесу долати наслідки обстрілів

У Покровську власники бізнесу нарікають, що майже тиждень не можуть отримати обіцяної від чиновників допомоги в ліквідації наслідків російських обстрілів. При цьому пошкоджений магазин — серед небагатьох, де можуть скупитися жителі одного з районів міста.

«У контакт-центрі попросили не надзвонювати»: в Покровську не спішать допомагати бізнесу долати наслідки обстрілів / фото: Тетяна Драчова

16 липня росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами — зруйнували будинки в приватному секторі одного з районів міста. Постраждав і продуктовий магазин.

Через пару днів після обстрілу голова громади Руслан Требушкін у своєму Телеграмі відзвітував, що до контактного центру надходять звернення від мешканців з приводу пошкодження житла і «наразі працює комісія, яка встановлює та фіксує факти пошкодження майна, доставляються необхідні матеріали для ремонту покрівель та листи ОСБ для закриття вікон».

При цьому звернення бізнесу, який постраждав від російського удару, у контакт-центрі чомусь ігнорують. Про це журналістам «Вчасно» розповіла Тетяна Драчова. Її мама володіє та працює продавчинею в продуктовому магазині по вулиці Свободи. Внаслідок обстрілу в ньому вилетіли всі вікна, було зіпсовано товар, є пошкодження й всередині. Люди дивом залишилися живі.

«Коли в день прильоту була комісія, вони все записали і сказали, що допоможуть забити вікна. Але з 17 липня оператори контакт-центру всіляко «морозяться» і досі кажуть, що заявка в обробці. Також, не соромлячись, зазначають, що якби хтось загинув у магазині, тоді звичайно нам би допомогли, а так, мовляв, не сподівайтеся і не надзвонюйте», — розповідає Тетяна. Каже: знає, що дзвінки записуються, тому готова витребувати запис розмови з оператором центру, який повідомив їй таку інформацію. А у разі бездіяльності — звернутися до правоохоронців.

Родині важливо, аби коштом міського бюджету хоча б забили вікна. Рештою наслідків опікуватимуться самі.

«У цьому районі працює лише два магазини, і вони обидва постраждали. Автобус не ходить, люди можуть здійснити покупки лише за місцем, — зазначає Тетяна Драчова. — Зараз наш магазин працює навіть без вікон, бо люди не мають інших варіантів скупитися».

Дівчина сподівається, що обіцянки влади про допомогу постраждалим не виявляться марними й невдовзі магазину її матері нададуть обіцяні матеріали.

Нагадаємо, в липні влада Покровська планувала публічний фінансовий звіт за перше півріччя 2022 року. Однак місяць добігає кінця, а звіту про витрачання бюджету досі не оприлюднено. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev