У тілі залишився шматок металу від ракети: історія порятунку Олександра з Донеччини

У тілі 62-річного Олександра залишився шматок металу від ракети. Так він втрачав кров, а встановити причину змогли лише після кількох операцій. 

Олександр Стрілець з Донеччині — на початку жовтня, коли він саме порався по господарству з братом, на його подвір'я прилетіла ракета. Уламки пошкодили чоловікові половину тіла, братові метал потрапив в голову. 

"Я управлявся біля худоби. Коли я набрав сіна в корзину щоб понести корівкам, почув дуже сильний вибух. Тоді зразу зреагував на це діло і різко упав, це мене спасло.  

Осколки пішли по верху, і частково по низу, ну в мене вся оця ліва сторона була побита осколочками такими маленькими. А основні осколки прийшлися на стегно і на ногу".

Братів врятували військові, які були неподалік. Так, Олександр пережив операцію в Курахово, ще три в Дніпрі. Врешті, кровотечу із рани на стегні, яка найбільше турбувала, медикам вдалося зупинити.

Попри це, Олександра з братом евакуювали до Львова у Національний реабілітаційний центр «Незламні» Першого медоб’єднання міста. 

Якось чоловікові раптово стає зле – з рани на стегні знову почала йти кров. 

Як встановили медики, це спричинив уламок в стегновій артерії. Кров йшла з судини, адже при кожному русі уламок різав її стінки. Зволікати з цією справою не можна було, адже наслідки можуть бути критичними. Попри те, метал діставати не можна – це травматично. Єдиний вихід - перекрити доступ крові до ураженої частини артерії. І робити це потрібно терміново.

Втручання роблять під рентгеном, в результаті кровотеча зупиняється. Так, уламок в тілі Олександра залишився, але тепер він більше не загрожує чоловікові.

Тепер Олександра чекає ще одна операція. Вона дозволить повністю відновити рухливість ноги. 

Зараз пенсіонер каже, що хвилювався не так за себе, як за брата. У нього неважка травма, поранення біля голови. 

Олександр поволі відходить від процедур та чекає на зустріч із братом, який зараз перебуває на реабілітації.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev