В ексмера-зрадника Святогірська Бандури забрали майно вартістю 8 млн грн

Справа, за якою хочуть конфіскувати його нерухомість, стосується не зради, а корупції.

В екс мера-зрадника Святогірська Бандури забрали майно вартістю 8 млн грн

Колишній міський голова Святогірська Володимир Бандура, який перейшов на бік російських окупантів, втратить своє майно на загальну суму 8 млн грн.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура, яка ініціювала передачу майна в управління АРМА (Агентства з Розшуку і Менеджменту Активів).

Йдеться про квартиру у Києві, земельні ділянки в Ізюмі Харківської області та Ірпені Київської області, а також нежитлове приміщення в Ізюмі.

Суд заарештував це майно і передав в управління АРМА, у подальшому цю нерухомість можуть конфіскувати, щоб відшкодувати збитки, завдані Бандурою державі.

Правоохоронці підозрюють ексмера Святогірська у корупції.

За даними слідства, у серпні 2020 року між Святогірською міською радою та приватним підприємством було укладено договір щодо реконструкції дитячого садка вартістю понад 31 млн грн.

Міський голова підписував акти приймання виконаних робіт, достовірно знаючи, що їх реальний обсяг не відповідає відображеному в офіційних документах. У подальшому він надав вказівку перерахувати підряднику бюджетні кошти у сумі понад 6,8 млн грн.

Володимир Бандура підозрюється у розтраті державного майна та видачі завідомо неправдивих офіційних документів. Він перебуває у розшуку та позбавлений службових повноважень.

Нагадаємо, на початку червня 2022 року Святогірськ був окупований російськими військами. Міський голова Володимир Бандура, який обирався від забороненої нині пропросійської партії «ОПЗЖ», перейшов на бік росіян і очолив окупаційну адміністрацію міста.

Українські правоохоронці порушили проти Бандури кримінальну справу щодо державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

Після звільнення Святогірська українськими військами у жовтні 2022 року Бандура втік з міста і знаходиться у розшуку. Де нині перебуває зрадник — невідомо.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev