В Україні військовим дозволили брати відпустки під час воєнного стану: деталі

Народні депутати Верховної Ради України ухвалили за основу законопроєкт, який дозволяє військовослужбовцям йти у відпустку під час дії військового стану. 

В Україні військовим дозволили брати відпустки під час воєнного стану: деталі /фото ІА "Вчасно"

Тривалість відпустки має не перевищувати 10 днів, а грошові виплати на цей період зберігаються. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі парламентарій від фракції Голос Голос Ярослав Железняк. Він уточнив, що за проголосували 330 народних обранців.

Поіменне голосування поки що не оприлюднене.

Відповідним законопроєктом вносять зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Так, нардепи схвалили, що у особливий період під час воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб у один кінець.

Раніше таку відпустку можна було отримати лише "за сімейними обставинами та з інших поважних причин".

Як зазначили в пояснювальній записці до законопроєкту, є багато не передбачених у законодавстві випадків, коли присутність військовослужбовця в сім'ї необхідна, і, навпаки, коли можливість побачити сім'ю, рідних важлива для військовослужбовця, особливо під час дії військового стану, ведення бойових дій.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev