В Україні вводять нові сигнали повітряної тривоги: як звучать і про що повідомляють

В Україні оновили сигнали повітряної тривоги. Зокрема, через ядерний шантаж з боку Росії деякі територіальні громади ввели кілька сигналів тривоги, що повідомляють про різні види небезпеки.

В Україні вводять нові сигнали повітряної тривоги/колаж Вчасно

Про це повідомляє Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України в Facebook.

Як розпізнати нові сигнали тривоги?

Сигнал хімічної небезпеки відтепер схожий на звук церковних дзвонів.

Сигнал радіаційної небезпеки - це дзвін на сполох.

Сигнал евакуації з міста звучить як гудок поїзда. Після даного оповіщення необхідно включити місцеве радіо або телебачення і очікувати подальшу інформацію.

У відомстві зазначили, що в разі оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени не менше 30 секунд.

Небезпека на День Незалежності

Нагадаємо, раніше в МВС закликали українців з 23 по 25 серпня ховатися в укриття при кожній повітряній тривозі.

Напередодні президент Володимир Зеленський попередив, що найближчими днями російські окупанти можуть вдаватися до особливо жорстоких атак і провокацій. Українцям важливо не піддаватися ворожому тиску.

Крім того, радник глави ОП Михайло Подоляк заявив, що російські окупанти люблять прив'язувати свої провокації до різних дат. Тому не виключено, що ворог буде бити крилатими ракетами по містах України в День Незалежності, в тому числі і по Києву.

"росія — це архаїчна держава, і вона прив'язує свої дії до певних дат... Вони (росіяни. — Ред.) ненавидять нас, тому спробують 23 і 24 серпня збільшити кількість обстрілів крилатими ракетами певної низки наших міст. Безумовно, Київ буде в цьому переліку. Пам'ятаємо оці "потужні" промови про те, що вони через три дні йтимуть маршем по Хрещатику в Києві й таким чином покажемо, чому "русскій мір" набагато сильніший, ніж український", — пояснив Подоляк.

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ Євген Єнін днями розповів, що у Києві у День Незалежності, 24 серпня, очікуються провокації. Він закликав українців бути максимально уважними, оскільки росіяни можуть реалізувати свої звані сюрпризи через знакові дати.

Втім, заступник міністра внутрішніх справ зазначив, що штурму чи наступу на столицю цього дня не очікується.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev