«Вагнерівці» вписались за лисичанського попа-колаборанта та включили його в списки на обмін

Андрія Павленка, священника лисичанського Свято-Тихвінського монастиря, заарештувала СБУ у квітні поточного року за колабораційну діяльність: піп російської церкви передавав рашистам інформацію щодо розміщення українських військових. Натепер колаборант «всплив» у росії.

Засуджений за колабораціонізм поп з Лисичанська «всплив» з «вагнерівцями» у росії

Після затримання Павленка під час перевірки телефона було виявлено безапеляційні факти співпраці з росіянами — переписку з окупаційними військами, в якій цей громадянин передавав відомості щодо чисельності, дислокації та озброєння військових Збройних сил України в Сєвєродонецьку. З 2014 року, від початку окупації росією частини Луганщини, перевертень в рясі регулярно їздив на захоплену територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передавав росіянам позиції українських військових: на Луганщині священника УПЦ МП засудили до 12 років

Після повномасштабного вторгнення рашистів цинічно відспівував, зокрема, і загиблих сєвєродончан, на яких і наводив ворожу артилерію.

У вересні прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно інформатора. У грудні його визнали винним в інформуванні російських військ про позиції української армії у Сєвєродонецьку та засудили до 12 років позбавлення волі. За даними СБУ, клірика залучив до співпраці представник російської армії під час його поїздки до росії у 2014 році. З того часу на постійному контакті зі священником перебував ватажок так званої «лнр». 

За клірика тоді «вписались» Мілонов та Ткачов — депутати держдуми рф: просили включити його в списки на обмін. Натепер Павленко «засвітився» на росії: відео з ним та трунами «визволителів» опублікували «вагнерівці». Особисто Пригожин, засновник ПВК «Вагнер» привітав колаборанта із «звільненням з полону». За словами спонсора бойовиків, саме завдяки «вагнерівцям» Павленка забрали з України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відспівував тих, на кого давав наводку: стало відомо ім’я священника московського патріархату, який корегував ворожий вогонь по Сєвєродонецьку

На відео Павленко розповідає про свою тяжку долю, завдячує «защитникам» та продовжує свою проросійську колабораційну діяльність.

«Луганщина – это теперь россия. И я думаю мы и останемся теперь землей русской и никогда больше украинская скверна не придет на наше землю», — радісно розповідає клірик у інтерв’ю на відео.

У кадр клірик ледве влазить — більшу частину композиції займають широкі щоки служителя філіалу фсб, проте, за його словами, в «українському полоні» йому було дуже важко.

Зазначимо, сьогодні голова Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив про черговий обмін полоненими. Додому повернулися 64 воїни ЗСУ, які воювали на Донецькому та Луганському напрямку, зокрема брали участь в обороні міста Бахмут. Вдалося звільнити громадянина США, який допомагав нашим людям — Мурекезі Суеді. Також повернули тіла чотирьох загиблих. Ймовірно, Павленка було повернуто росії в рамках цього обміну. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

Сторінки Павленка у соціальних мережах Сторінки Павленка у соціальних мережах

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev