ВІДЕО. Нацгвардійці перемелюють сили росіян на Сватівському напрямку

Нацгвардійці роблять росіянам “двісті” на Сватівському напрямку. Там тривають жорстокі бої з інтенсивними стрілецькими вогневими контактами під прикриттям артилерії, а подекуди й авіації.

Скрін відео Нацгвардії України

Межа між вільними територіями Харківщини та Луганщини рясно полита кров’ю українських захисників та російських загарбників, узбіччя й досі захаращені спаленою технікою, у полях та лісосмугах триває ексгумація та евакуація тіл. Багато руйнувань до тепер зазнає Куп’янськ, до якого ворог дістає реактивними системами залпового вогню та на який, попри це не шкодує також і ракет. Така ж картина у навколишніх селах, що розташовані у Сватівському напрямку. І чим далі на схід, тим вона страшніше — там Сили оборони України тиснуть на росіян, вичавлюють їх з будинків та вулиць, вичищають з погребів. При цьому українцям вдалося досягти на цьому напрямку паритету в артилерії, йдеться в матеріалі Національної Гвардії України.

«Допомагаємо нашим хлопцям, надаємо їм артпідтримку, щоб вони наступали, тисли ворога. Ми є одним механізмом, як кулак. І тим кулаком будемо «лупашити” ворога», — розповідає гвардієць на псевдо Бард.

Його розрахунок працює лише по розвіданих та верифікованих цілях. Бо є потреба економити на снарядах та ресурсі ствола гаубиці. Тим більше, що росіяни тепер не їздять колонами, уникають скупчення великих мас особового складу та техніки — ворог вчиться на своїх помилках.

«Працюємо по різних цілях — стаціонарних і рухомих. Нам головне швидше їх вибити та поїхати додому. Буває і нам прилітає. Переважно це касетні боєприпаси та “стволка”. Але, Слава Богу живі-здорові!” — ділиться гвардієць з позивним Механік. 

Тим часом від початку повномасштабного вторгнення змінився сам характер ведення бойових дій. Наразі “кривавої роботи” вистачає не лише артилеристам, але й піхоті. Загарбники також перейшли до тактики малих груп, побачивши її більшу ефективність. Українські захисники не шкодують своїх сил та нервів, аби перетворити життя окупантів на пекло у черговому населеному пункті “N”. Для цього в них вистачає мотивації та хитрості.

“Часом кажуть: “Це — нова Дементіївка [знищене російськими окупантами село на півночі Харківщини]!”. Зараз ситуація, коли сторони не можуть перемогти одна одну. Вони нас намагаються задавити кількістю. А ми просто, як завжди, робимо свою роботу. Їх багато, і спочатку нам здавалось, що вони під наркотиками. Але ні, це не так. Мабуть, правду кажуть, що вони своїх бояться більше, ніж нас. Від нас вони ще можуть відповзти, а свої прикінчать їх назавжди. З “артою” працювати легше [на північному напрямку довгий час росіяни мали тотальну перевагу в артилерії]. З нею скоріше ми перемагаємо», — коментує ситуацію гвардієць Археолог.

Більше про роботу нацгвардійців на Сватівському напрямку — у відео:

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev