ВІДЕО. Бачать рашистів, де б ті не ховалися: як аеророзвідники боронять українські землі на Луганщині

Українські військові впевнено звільняють наші землі. Ще тиждень тому на місці, де у росіян був тил, зараз хазяйнують українські захисники.

Скріншот сюжету "Вікон"

«Вікна» показали, як українська аеророзвідка працює на позиціях. 

Дорога в на Луганщину важка та небезпечна — працюють «Гради», чути стрілецькі бої, позаду важка техніка. Це не дорога, швидше напрям, і ще тиждень тому це була лінія оборони росіян. 

Аеророзвідники на позиціях розповідають про свою роботу. 

Один із військових Ігор мав у столиці власну будівельну компанію, зводив там багатоповерхівки. Навіть зараз з фронту продовжує нею керувати. Розповідає, що у військо його в лютому не взяли — не мав достатньо досвіду. Тоді він вирішив піти до тиру, а коли окупантів вибили з Київщини, став служити в Харківському добровольчому формуванні «Хартія».

Ігор ділиться, що має чітке розуміння того, що допоки росіян не вигнати аж до кордону, про успішний бізнес будь-де в Україні не йдеться. Артилерія на напрямку працює кожні три хвилини. Ближче до вечора доєднуються танки. Корегують важке озброєння Ігор із побратимами. 

Нещодавно аеророзвідники виявили у тилу ворога наметове містечко з мобілізованими. Там було до сотні солдатів, по яких і вдарили наші військові. 

«Це глибоко за лінією фронту. Не знаємо, скільки особового складу там загинуло внаслідок ураження. Ну але точно загинула якась кількість, а ті, що не загинули — були поранені. Ті, хто поранений, точно передадуть тим, хто ще не встиг доїхати до фронту, що їх чекає на українській землі», — каже Ігор. 

Аграрні безпілотники українські бійці переобладнані для військової розвідки. На тому місці, де зараз наші військові, ще тиждень тому були росіяни. Тут вони побудували фортифікаційні споруди. 

«Якщо вони тут копали, то тут ще був тил. Якість на трієчку», — оцінює будівельник Ігор, і додає: «Оскільки я будівельник, моя дружина, вона дуже мудра в мене жінка, каже, що війна — це час військових, а після війни одразу настає час будівельників. Тому, щоб наблизити цей час, я маю спочатку виконати цю військову роботу».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev