Війна вже двічі зруйнувала його дім: лікарі подарували 10-річному Кирилу з Бахмута змогу повноцінно рухатися

Війна понівечила тіло дитини, лишивши на ньому рубці та забираючи змогу повноцінно рухатися. Проте наші лікарі спільно з американськими колегами змогли це виправити.

Українські лікарі разом з американськими колегами подарували хлопчику з Бахмута змогу вільно рухатися/фото Перше медоб`єднання Львова

Кирилові - 10 років. Війна вже двічі зруйнувала його дім. Нещодавно - у Бахмуті, вісім років тому - у Горлівці. Тоді, переховуючись у підвалі від обстрілів, Кирило із братом зачепили каструлю з окропом. Опіки залишилися по всьому тілу в обох. Дитячому тілу, яке росте, рубці заважають рухатися. Хлопчику важко згинати коліна, виникають проблеми при ходьбі. Єдиний вихід - пластична операція, під час якої хірурги відновлюють рухомість кінцівок.

Операцію українські лікарі виконували разом з щелепно-лицевим хірургом Стівом Ортеном та пластичним хірургом Крейгом Хобаром зі США. Останній, зокрема, спеціалізується на вроджених вадах. У Лікарні Святого Миколая у Львові вони допомагали дітям із найскладнішими вродженими вадами, мінно-вибуховими травмами обличчя та післяопіковими дефектами.

На рахунку лікарів - 15 консультацій, 3 операції та 2 естетичні процедури. Найменшому пацієнту було 5 років, найстаршій - 17.

Джерело: Перше медичне об`єднання Львова.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev