Війська рф мають просування біля Авдіївки і контратакують під Бахмутом: ситуація на східному фронті

Окупанти просунулися біля Авдіївки на 200 метрів та зупинили наступальні дії ЗСУ на південь від Бахмута. Тривають запеклі бої.

Фото: Генштаб

Російські окупанти не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ. Так за за останню добу загарбникам вдалося просунулися біля Авдіївки. Натомість Сили оборони продовжують операцію на лівобережжі Херсонщини та намагаються наступати південніше Кринок, повідомляє американський Інститут вивчення війни.

Зазначається, що російські війська просунулися на захід від залізничного полотна біля Степового та поблизу Новокалинового. Також окупанти просунулися на північ від промислової зони на південний схід від Авдіївки, тривають бої поблизу Авдіївського коксохімічного заводу та прилеглого породного відвалу.


DeepState

Військовий журналіст Богдан Мірошников теж повідомив про те, що біля Степового ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ. Ворог має просування до 200 метрів північніше селища та у східній його частині.

«У напрямках Новокалинового, Первомайського та Сєвєрного ворог успіхів не мав. У районі промки на півдні від Авдіївки ворог закріплюється, має в цьому успіхи, на жаль. Але передові загони окупантів на тій ділянці проводять перегрупування через величезні втрати для поновлення штурмових дій у напрямку приватного сектора», — пише Мірошников.

Разом з цим військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що в районі Бахмута теж тривають запеклі ближні піхотні бої на північний захід і на південь від міста. Обидві сторони наполегливо атакують і контратакують, поперемінно займаючи один в одного ті чи інші позиції.

«На мою думку, все це „рубилово“ на ближніх підступах до Бахмута позбавлене всякого виразного і ясного оперативного сенсу. Принаймні для ЗСУ. Від нього, зрештою, виграє лише супротивник, який зумів, по суті, зупинити наступальні дії угруповання української армії на південь від міста і зараз наполегливо атакує його фланг і тил з півночі. І я не сказав би, що в нього це, зовсім не виходить», — пише оглядач.

За його словами, обсяг і розмір втрат сторін у цьому «замісі» цілком можна порівняти, але противник, очевидно, має великі можливості їх компенсації.

Свій розвиток наступу противник продовжує й на Лиманському напрямку. Він активізувався біля села Ямполівка, Терни та в районі Серебрянського лісництва.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev