Військовий експерт відповів, коли ЗСУ почнуть звільняти Донецьк

Для звільнення окупованого Донецька необхідний масований контрнаступ.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Поки що план Генерального штабу України не передбачає звільнення окупованого Донецька. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Якби це було реально і це входило до загального плану контрнаступальної операції ЗСУ, то Генштаб уже зробив би таку спробу – звільнення Донецька і утримання його від противника. Тому сказати сьогодні, була така можливість, чи ні, ми не можемо, це точно, оскільки не знаємо всіх деталей ситуації саме на Донецькому напрямку", - сказав він.

За його словами, чекати на звільнення Донецька необхідно разом із контрнаступом Збройних сил України.

"Так що є там серйозні сили (у Донецьку – ред.), чи ні, це вже буде не важливо, якщо буде масований контрнаступ з боку України, то ми просто вже звільнятимемо свою територію, звільнятимемо свої міста, які перебувають сьогодні під окупацією ", – резюмував експерт.

На думку Жданова, для контрнаступу ЗСУ окрім HIMARS потрібна і велика кількість бронетехніки — танків, бойових броньованих машин різного типу; а також авіація і засоби радіоелектронної боротьби. 

«Також потрібне озброєння з більшою дальністю стрільби. Тому, що 70-80 км — це мінімум, який може забезпечити нам тактичну перевагу. Аби забезпечити нам перевагу в оперативній площині, нм потрібні ракети по типу ATACMS».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev