Воював за цінності, на яких ріс: під Бахмутом загинув захисник з Маріуполя Данило Подибайло

Ще з 2014 року, коли почалась війна на сході України хлопець проявляв вірність народу і бажання воювати.

Данило Подибайло/Фото з соцмереж хлопця

Данило — випускник Маріупольського державного університету. Ще бувши студентом мав патріотичні настрої та проявляв любов до своєї країни. Хлопець писав пісні про АТО, організовував концерти та виїзди музичних гуртів до військових частин. Після початку повномасштабної війни та виїзду з Маріуполя добровільно пішов воювати.

Данила називають вірним другом та свідомою, мудрою людиною.

«Більш вірного друга було не знайти. І мені, і його хлопцям. Його війна — за друзів, які в полоні і… щоб мама пишалась. Звичайно, і за цінності, на яких ріс.

Це справді було круто аж так беззастережно любити свого Сина як я. Навіть коли косячив. Бо будь-яка помилка перетворювалась в розбір причинно-наслідкових звʼязків і, як результат, робила сильнішим та мудрішим…Яке щастя було тебе народити! Яке щастя було тебе мати своїм Сином!«, — пише про Данила його мама Марія Подибайло.

Данило Подибайло/Фото з соцмереж хлопця

Данило Подибайло/Фото з соцмереж хлопця

Ще з 2014 року, коли почалась війна на сході України Данило проявляв вірність народу і бажання воювати. Однак тоді хлопець ще був надто юний.

«Я пам’ятаю, як тільки починалась війна в 2014 році…ти був тоді зовсім малий… ми пішли воювати… а ти залишився… ти дуже хотів з нами, а ми оберігали тебе і казали, що встигнеш ще… тоді ти писав для нас пісні…приїжджав зі своєю гітарою та грав…і для нас це було дуже важливо», — згадують хлопця друзі в соцмережах.

Хлопець не мав музичної освіти, однак писав пісні та грав на гітарі. В мережі залишилося багато відеозаписів з його музикою.

«Останнім часом, дивлячись на його сторіз із Бахмута, постійно ловив себе на думці, що, бляха, це ж той самий 16-річний чувак, із яким ми вривалися під Вакарчука, абсолютно неагресивна і миролюбна людина, — і от тепер він косить р"сню в найгарячішій точці, поки я відсиджуюсь у тилу. А тепер його нема. Не вкладається в голові. Пишу і не вірю», — додають знайомі Данила.

Данило Подибайло/Фото з соцмереж хлопця

Данило Подибайло загинув у боях на Бахмутському напрямку. Команда медіа «Вчасно» висловлює співчуття родині та друзям загиблого Героя. Пам’ятаймо кожного Захисника!

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev