«Я не можу зараз обійняти сина, але можу подарувати йому мирне майбутнє»: історія бойового медика Надії

Надія тендітна і невисока на зріст. Вона — бойовий медик, і разом зі своїм підрозділом захищає Україну на Донбасі.

Надія - бойовий медик, яка разом зі своїм підрозділом захищає Україну на Донбасі

Таких, як вона, діловою мовою називають професіоналами, а побратими кажуть просто: «Надя — медик від Бога!». Її історію розповідає Угруповання Об'єднаних сил.

Годі порахувати, скільки на рахунку тендітної Надії врятованих життів, втім, сама вона каже, що досі пам’ятає першого пораненого, якому надавала допомогу:

«Це було кульове поранення в грудну клітину і пневмоторакс… І я досі тактильно, через рукавички, пам’ятаю відчуття тіла воїна, якого рятувала. Звісно, відтоді дуже багато змінилося, змінилося в головах кожного з нас, і в серцях… Ми навчилися діяти в ситуаціях, в яких, здавалося, не впораємося. Ще півроку тому я не могла уявити, що одночасно необхідно буде рятувати 15 поранених бійців… Але нам вдалося». 

У Князівській 14 омбр Надія служить з 2016 року. Каже, з дитинства мріяла про фах військового. І хоча пішла вчитися на медика, вже коли складала випускні іспити, знала, що йде до війська. На випускний не пішла: того ж дня поїхала вже на полігон.

До сьогодні, каже Надя, про свій вибір жодного разу не пошкодувала.

«Я тут на своєму місці, я роблю те, що можу і вмію. Та у всьому, що мені вдається, велика заслуга, - людей, які поряд зі мною, побратимів, мого підрозділу. На фронті вони для тебе більше, ніж сім’я. Це люди, від яких залежить твоє життя. І доля країни…», — каже вона.

Удома на Надю чекає маленький 3-річний син. Хлопчик чекає на маму з бабусею, мамою Наді, яка з розуміння поставилася до рішення доньки в нинішній час «не засиджуватися в декреті».

«Шалено скучаю за своєю малечею. Я не можу зараз подарувати своєму синові обійми, але я роблю все можливе для того, аби подарувати йому мирне майбутнє… Коли думаю про синочка, завжди усміхаюся. І це допомогає відволіктися від нашого сьогодення».

Сама Надя не будує далеких планів на майбутнє, бо не знає, що може чекати на кожного з нас навіть за півгодини. Одне вона знає напевне – відвоюємо і повернемо до життя всі окуповані території, включно з Кримом.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev