Як відновити документи про інвалідність: пам’ятка для ВПО

Що робити, якщо через війну ви втратили документи про інвалідність.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Втрата документів під час евакуації чи переїзду – річ, яка може трапитися з кожним. Не є винятком і подібні ситуації з документами, що підтверджують інвалідність. Таким людям вкрай важливо якнайшвидше відновити ці папери, адже вони є підставою для отримання низки пільг, соціальних виплат тощо.

У Мінреінтеграції нагадали, що потрібно зробити, щоб відновити документи, які підтверджують інвалідність:

- звернутися до органу соціального захисту населення. Його фахівці мають доступ до централізованого банку даних таких осіб і можуть зробити з нього витяг;

- для поновлення висновку медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) зверніться до найближчого медичного центру, в якому працює така комісія.

Крім того, ВПО не має потреби проходити повторний огляд МСЕК, щоб підтвердити інвалідність. Вона продовжується автоматично. Проте після скасування воєнного стану такий огляд необхідно буде пройти впродовж 6 місяців.

Під час воєнного стану внутрішньо переміщених осіб комісії оглядають виключно за місцем їх перебування.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev