Як виїхати за кордон чоловіку, який супроводжує дітей або дружину на лікування - відповідь ДПСУ

У відомстві назвали перелік документів для виїзду з України.

Як виїхати за кордон чоловіку, який супроводжує дітей або дружину на лікування - відповідь ДПСУ

Військовозобов’язані чоловіки можуть виїхати за кордон для супроводу хворої дружини або дитини на лікування під час воєнного стану.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

«Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть супроводжувати дружину у випадку, якщо вона має інвалідність І чи ІІ групи та дітей, які мають інвалідність, а також дітей тяжкохворих на перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дитини, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги», — йдеться в повідомленні.

Для того, аби виїхати за кордон, потрібно:

 — довідка про отримання державної допомоги на дитину, хвору на вище перелічені хвороби, зі структурногопідрозділу з питань соціального захисту населення районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчим органом міської ради, до території територіальної громади якої входить територія міста обласного значення, районної у місті ради;

 — або документ, виданий лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я в порядку та за формою, що встановлені МОЗ;

 — документи, що підтверджують родинні зв’язки, якщо дитину супроводжують матір або батько;

 — або документи, що підтверджують відповідні повноваження особи, що супроводжує таку дитину, якщо дитини супроводжують опікун, піклувальник, прийомні батьки або батьки-вихователі.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev