Єва з Лиману: в Черкасах рятують собаку, яку воїн вивіз пораненою з-під шквальних обстрілів

Черкаські ветеринари рятують життя собаці Єві, яку з-під обстрілів у Лимані вивіз військовий. Цей випадок лікарі назвали дивом. 

Єва з Лиману: в Черкасах рятують собаку, яку воїн вивіз пораненою з-під шквальних обстрілів

Собаку на руках у ветеринарку клініку заносить її рятівник Володимир – військовослужбовець ЗСУ. Каже, що дівчинка досі тривожна після пережитого, повідомляє “Суспільне. Черкаси”.

“Дванадцять годин просиділа в мене на руках. Але зараз ти вже й виспатися нормально можеш”, – каже воїн зі слізьми на очах, погладжуючи тварину. 

Побратими Володимира знайшли Єву під Лиманом. Вона була в дуже поганому стані – в закритому вольєрі, де не було ні їжі, ні води. До того ж постійно тривали обстріли й авіабомбардування. Після одного з таких Єва й отримала поранення. Рятувати чотирилапу красуню потрібно було негайно.

“Єва сиділа у мене на руках між кермом і мною. На кожному блокпосту – комедія: скло приспускаю, солдати й поліцейські сміються, бо спершу з’являється її мордочка, а вже потім – я.

Їй було боляче – вона крутилася, хотіла спати, клала голову на плечі мені. Кілька хвилин поспала – і знову прокидається, починає крутитися. Я ж розумію, що їй боляче”, – розповідає Володимир.

Нині про поранення Єви нагадує рентгенівський знімок і шрам, який лишився від боєприпасу.

“На знімку видно, що це уламок від боєприпасу. Він добре візуалізується. Цей уламок був у сечовому міхурі”, – каже ветеринар Олександр Головко.

У практиці ветеринарної клініки такий випадок не перший, каже ветеринар Тарас Жемердій. Тварини потрапляють з уламковими й кульовими пораненнями, але всіх благополучно діагностували, прооперували й пролікували. 

А Єва обживається у своїй люблячій родині – поруч із рятівником Володимиром і його дружиною. Нині чотирилапа красуня проходить курс реабілітації.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev