Ймовірно, росія перекине частину відведених з Херсона сил для посилення наступу на Бахмут, — британська розвідка

На Донбасі росіяни будують нові лінії оборони та готуються до можливої передислокації сил.

Ймовірно, росія перекине частину відведених з Херсона сил для посилення наступу на Бахмут / карта: DeepState

Цілком ймовірно, що росія спробує з часом передислокувати частину сил, відведених з Херсона, для посилення та розширення своїх наступальних операцій поблизу міста Бахмут Донецької області. Про це йдеться у свіжому зведенні британської розвідки.

Зараз же, на думку британців, після відведення своїх сил із західного берега річки Дніпро російські сили продовжують надавати пріоритет переобладнанню, реорганізації та підготовці оборони на більшості ділянок в Україні.

Підрозділи спорудили нові траншейні системи біля кордону з Кримом, а також біля річки Сіверський-Донець між Донецькою та Луганською областями.

«Деякі з цих місць знаходяться на відстані до 60 км позаду поточної лінії фронту, що свідчить про те, що російські планувальники готуються на випадок подальших великих українських проривів», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні в ефірі національного марафону речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що східний фронт на сьогодні — це головний епіцентр боротьби за незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України. Там тривають найжорстокіші, найагресивніші, найкривавіші бої.

«Бахмутський та Авдіївський напрямки являються осердям атак ворога. Ця доба не стала винятком. Ворог намагався штурмувати та кидав свої сили, супроводжуючи це вогнем ствольної артилерії, РСЗВ, мінометів, танків. Проте зазнав невдачі, тому що наші сили також вражали вогнем всіх видів артилерії, які в нас є. Відкинули війська і не давали ворогу прорвати нашу оборону і вийти на оперативний простір», — повідомив речник.

Також бої тривали в Луганській області в районі населених пунктів Новоселівське та Стельмахівське. Ворог так само зазнав невдачі та поніс втрати.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev