З Донеччини можна безкоштовно виїхати в Німеччину: деталі програми

20 червня з Донеччини до Німеччини евакуйовуватимуть жінок, дітей та чоловіків похилого віку від 60 років.

З Донеччини до Німеччини евакуйовуватимуть людей/ілюстративне фото

Людям обіцяють допомогти не лише доїхати, але й облаштуватися на новому місці, повідомляє Краматорська міська рада. Поїздка безкоштовна, але слід записуватись заздалегідь. Які умови такої програми та куди телефонувати — читайте далі.

Міжнародна організація “Team Humanity” 20 червня евакуюватиме людей з Краматорська в Німеччину. Та записатись можуть не лише мешканці цього міста.

Всі послуги організовані безкоштовно: вас евакуюють та допоможуть знайти місце проживання в Німеччині, забезпечать харчування та оформлять для вас всі необхідні документи, в тому числі для соціальних виплат і можливості працювати. На оформлення документів знадобиться тиждень.

Забрати людей зможуть тільки з Донецької області.

Втім поїхати зможуть не всі. Вивозитимуть жінок, дітей та чоловіків, які старше 60 років. Чоловіки призовного віку не зможуть скористатися евакуацією в Німеччину.

Для переїзду в Німеччину також є наступні правила:

- Закордонний паспорт не потрібен, достатньо паспорту громадянина України;

- Перетин державного кордону України здійснюється зі сторони Республіки Молдова.

- Тварин з собою брати не можна;

- Ніякі посилки передати в Німеччину можливости немає, навіть “маленькі”;

- До закінчення оформлення документів, ви будете проживати у спортивному комплексі разом з іншими евакуйованими. Після отримання документів вас розселять по гуртожитках, кімнатах тощо;

- Коли волонтери допоможуть отримати документи, вони не шукатимуть для вас роботи, це треба буде робити самому;

- Конкретне місто у Німеччині, куди будуть доправлені люди, визначається вже безпосередньо на в’їзді до Німеччини, враховуючу наявність вільних місць для розселення у певному місті.

Щоб вас евакуювали волонтери, треба обов’язково записатися заздалегідь, для цього телефонуйте за номером: 095 062 06 88.

Зазначимо, ситуація на сході України стає все більш напружною й майже щодня під обстрілами гинуть мирні жителі. Керівники цивільних адміністрацій щодня звертаються до жителів Донеччини та Луганщини із закликом тимчасово покинути межі регіону задля власної безпеки.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev