З окупованого Донбасу до Чечні: рашисти незаконно вивезли 200 українських підлітків

Російські окупанти продовжують викрадати українських дітей під різними приводами. Цього разу підлітків вивезли до Чечні, щоб «зайнятися їхнім військово-патріотичним вихованням».

Скріншот з відео окупантів

У фактичному викраденні українських дітей зізнався голова Чечні рамзан кадиров у Телеграмі.

«Під час перебування у регіоні з дітьми буде проведено профілактичну роботу з метою військово-патріотичного виховання», — написав поплічник путіна.  

200 українських «проблемних» підлітків перебувають на обліку у відповідних організаціях. Окупанти вивезли їх незаконно з ОРДЛО, а за словами кадирова, діти перебуватимуть у чеченському таборі «для переоцінки цінностей». Депортували їх «у межах реалізації федеральної програми «Підлітки росії».

Дітей вже вдягнули у одяг із прапорами росії і чечні та провели екскурсію полігоном. Відтак, підлітків поволі вводять в курс військового ремесла окупантів.

Скріншот з відео окупантів Скріншот з відео окупантів

Нагадаємо, днями Центр громадського спротиву повідомив, що з смт. Марківка, що на Луганщині, рашисти в автобусах примусово вивезли 40 селян в невідомому напрямку. 

Якщо на півдні депортація відбувається під виглядом «евакуації», де росіяни навмисно створюють умови, коли жити далі в населеному пункті неможливо й водночас забороняють виїзд до вільної України, то на сході росіяни вдаються до відвертого примусу.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev