Завдяки допомозі міжнародних донорів: жителі Мирнограда безкоштовно отримуватимуть питну воду

Жителі Мирнограда отримуватимуть питну воду безкоштовно — Проєкт USAID закупив водоочисне обладнання.

Колаж з фото з відкритих джерел та Проєкту USAID «Економічна підтримка України»

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» на запит Мирноградської міської ради закупив водоочисне обладнання (станції фільтрації води) для Мирнограда Донецької області. Їх встановлять у двох міських школах, де наявні свердловини, з яких будуть очищати воду. До станції фільтрації входять ємності для води (1000 літрів), фільтри, насосні станції, система зворотнього осмосу, труби, картриджі та інше допоміжне обладнання, яке потрібне для роботи станції.

Це дозволить створити альтернативні джерела питної води для містян.

Через бойові дії було пошкоджено Південно-Донбаський водопровід, який постачав воду до міста, Мирноград був підключений до альтернативного джерела — Карлівського водосховища. Воду із цього водосховища люди отримують три дні на тиждень, ця вода не є питною, потребує кип’ятіння, тож жителі відчувають нестачу чистої питної води.

«Ці дві станції фільтрації води, які ми отримали від Проєкту USAID “Економічна підтримка України”, дозволять частково вирішити проблему з водопостачанням. Ми будемо фільтрувати воду зі свердловин, які є у школах. Дебет кожної свердловини дозволяє отримати щодоби до 10 000 літрів води. Жителі міста зможуть прийти зі своїми ємностями та безкоштовно набрати води. Плануємо, що одна людина може взяти 5 літрів на день. Сподіваємося, ці станції дозволять отримати доступ до питної води майже половині жителів міста», — розповів Денис Томаза – начальник відділу з питань інноваційної політики та інвестиційної діяльності Мирноградської міської ради.

Спеціалісти розраховують до 5 грудня завершити монтувати станції фільтрації води, після цього воду візьмуть до лабораторії на аналіз. Маючи сертифікат, який підтверджує її якість як питної, воду почнуть давати жителям.

За оцінками міської влади, наразі у Мирнограді понад 30 тисяч жителів, з них третина — переселенці від 2014 року, понад 1000 осіб приїхали до міста у 2022 році.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev