ЗСУ просуваються поблизу Бахмута, а ворог — біля Авдіївки: ситуація на східному фронті

Окупанти просунулися на 100 метрів біля Степового на Авдіївському напрямку.

ЗСУ просуваються поблизу Бахмута/ Ілюстративне фото Генштаб

В Україні триває 670 день війни. Окупанти штурмують по всій лінії фронту, ЗСУ дає відсіч ворогу та намагається витісняти його. Зокрема 24 грудня один із російських блогерів заявив, що українські війська просунулися на південний захід від Верхньокам’янського і в районі Бахмута біля Хромового та Кліщіївки, про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

Разом з цим тривають важкі бої на Авдіївському напрямку. Там російські та українські джерела стверджують, що позиційні бойові дії відбулися на північний захід від Авдіївки біля Новобахмутівки та в напрямку Очеретиного, біля Степового, Сєверного, Первомайського та Невельського.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації України Віталій Барабаш заявив, що минулої доби російські війська посилили обстріли Авдіївки.

Крім цього ISW підтверджує просування російської армії поблизу Авдіївки де продовжують позиційні бойові дії з українськими силами.

Про детальнішу ситуацію в Авдіївці написав й військовий журналіст Богдан Мірошников. Він повідомив, що ворог зміг просунутися метрів на 100 біля Степового.

«У напрямку Первомайського ворог намагається й надалі просуватися від Водяного та Пісок на південь, схід та північ від селища. Успіхів не мав, — пише журналіст. — У бік Невельського — ворог просунувся на 200 метрів на південний-схід від селища. В приватному секторі на півдні міста (поруч з промвузлом по Ясинуватському провулку) продовжуються гойдалки. Поки ситуація там нагадує АКХЗ. Ворог може дійти до чергової вулиці, але наше вогневе ураження змушує окупантів відходити».

Також, ISW констатує, що російські війська нещодавно підтвердили просування в районі Кремінної. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 грудня, показують, що російські війська просунулися на схід від Тернів (на захід від Кремінної).

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev