ЗСУ за допомогою HIMARS зривають просування росіян на Донбасі, — Пентагон

У Пентагоні оцінили вплив американських HIMARS на хід бойових дій на Донбасі.

ЗСУ за допомогою HIMARS зривають просування росіян на Донбасі, — Пентагон / фото: Генштаб ЗСУ

Під час брифінгу 8 липня представник Пентагону повідомив, що Україна тепер успішно завдає ударів по російських складах та військових об'єктах на окупованих територіях України.

«Ми бачимо, що коли Сполучені Штати збільшили кількість систем HIMARS і ракет для цих систем, Україна тепер успішно завдає ударів по російським об’єктам, в глибині за лінією фронту, і перешкоджає здатності росії вести артилерійські операції», — йдеться у релізі за результатами брифінгу. 

Крім того, у міністерстві оборони США вважають, що українські військові за допомогою реактивних систем залпового вогню HIMARS загалом зривають наступи росіян на Донбасі.

«Ми все частіше спостерігаємо здатність українців використовувати системи HIMARS, щоб значно перешкодити здатності росіян просуватися навіть там, де вони так складно і повільно наступали. Тому ми взагалі не бачимо, щоб росія вигравала цю битву», — заявив представник Пентагону. 

Він підкреслив, що росіяни значно відстають від своїх строків та цілей проведення так званої «спецоперації». «Українцям доводиться важко боротися, щоб перешкодити росіянам досягти своїх цілей, але вони роблять це ефективно, і ми бачимо це в повільності просування росіян», — наголосив він.

За останній тиждень з'явилися десятки повідомлень про знищення складів боєприпасів, казарм та пунктів постачання російської армії на окупованому Донбасі. Наприклад, у Сніжному, Кадїівці, Шахтарську, Ясинуватій, Донецьку і так далі. 

Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 9 липня наголосив, що українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Ворог має значні втрати.

Зазначимо, вчора стало відомо, що президент США Джо Байден підписав новий пакет оборонної допомоги Україні на суму близько $400 мільйонів, яка включає, в тому числі, нові системи залпового вогню HIMARS, а також високоточні боєприпаси. Усього Україна матиме на озброєнні 12 реактивних систем залпового вогню HIMARS. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev