ЗСУ зупинили спробу прориву росіян західніше Пісок: окупанти понесли втрати

На Сході України протягом тижня відбулося понад 290 бойових зіткнень із противником. 

Ілюстративне фото: Генеральний штаб ЗСУ

22 листопада противник силами мотострілецької групи на бойових машинах піхоти за підтримки танкових підрозділів та вогню артилерії неодноразово здійснював спроби прориву нашої оборони в районі населеного пункту Невельське західніше Пісок. 

Про це повідомив під час брифінгу у Military Media Center заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Завдяки професіоналізму наших захисників було знищено до 5 танків та 10 БМП противника. Окупанти понесли втрати в особовому складі», — повідомив генерал.

Крім того, завдяки вмілим діям Сил оборони на Лиманському напрямкому вдалося змусити противника відмовитися від наступальних дій у районах населених пунктів Білогорівка, Верхньокам‘янське та Спірне. 

«На Бахмутському напрямку захисники України героїчно тримають оборону зайнятих позицій і рубежів, стримуючи масований наступ ворожих сил у районі населених пунктів Виїмка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опите, Кліщіївка, Озерянівка, Зеленопілля, Курдюмівка тощо», — наголосив він. 

Також наші воїни стримали наступальні дії окупантів у районі Красногорівки, Веселого, Водяного, Первомайського, Невельського, Мар’їнки та Новомихайлівки. 

Ворог не припиняє завдавати ударів по населених пунктах Донеччини і позиціях воїнів ЗСУ.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev