ЗСУ звільнять Лиман за наступні 72 години, — ISW

Українські війська, ймовірно, повністю оточать або захоплять Лиман Донецької області протягом наступних 72 годин.

ЗСУ звільнять Лиман за наступні 72 години, — ISW

Українські сили, ймовірно, захоплять або оточать Лиман протягом наступних 72 годин. 30 вересня російські сили продовжували відходити з позицій навколо міста. Про це йдеться у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

«Офіційні особи» «днр» і російські військові кореспонденти заявили, що російські сили все ще контролюють Лиман, але відійшли зі своїх позицій у Дробишевому (приблизно 6 км на північний захід від Лимана) та Ямполі (приблизно 13 км на південний схід від Лимана). Російські джерела стверджували, що російські сили все ще контролюють одну дорогу з Лимана на Торське, тоді як українські сили перекрили дорогу Дробишеве — Торське в районі Ставків», -— йдеться у звіті.

Крім того, російські джерела також відзначали посилення активності українських розвідувально-диверсійних груп на трасі Сватове — Торське на північний схід від Лимана після нібито переправи через річку Жеребець. На геолокаційних кадрах також видно, як українська артилерія завдає ударів по російських силах, які відступають, у районі Торського.

«Деякі російські мілітарі-блогери стверджували, що українські війська форсували річку Сіверський Донець у Дронівці і зараз діють у лісах на південь від Кремінної. Російські джерела одностайно зазначали, що українська артилерія продовжує перекривати єдиний шлях виїзду російських військ, що залишився, на дорозі Кремінна — Торське», — зазначають аналітики.

Російські джерела стверджували, що російські сили стягують додаткові резерви для посилення російських позицій під Лиманом, але деякі мілітарі-блогери окупантів критикували російське військове командування за те, що воно не навчилося на своїх помилках у Харківській області.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev