Зустріч у "Рамштайні": Україна отримає гаубиці, ракети HARM та іншу зброю на $675 млн

Сполучені Штати схвалили виділення Україні нового пакету збройної допомоги на 675 мільйонів доларів.

Зустріч інстрив оборони у Рамштайні

Про це під час зустрічі на авіабазі Рамштайн у Німеччині заявив міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляє The Guardian.

Пакет допомоги включатиме гаубиці, артилерійські боєприпаси для HIMARS, ракети HARMавтомобілі Humvees, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи, стрілецьку зброю.

«Сьогодні Сполучені Штати поставили 126 гаубиць Україні. І разом із країнами світу ми збільшили кількість гаубиць для захисників України більш ніж у 18 разів», — сказав у своєму виступі Остін.

За його словами, після першої зустрічі контактної групи у форматі “Рамштайн” Сполучені Штати, союзники та партнери поставили загалом 26 реактивних артилерійських систем великої дальності.

Після останньої зустрічі в липні багато союзників і партнерів виступили з новими важливими поставками передових радарів, танків і бронетранспортерів. Велика Британія надіслала другий транш пускових установок РСЗВ М270 і боєприпасів, що демонструє британську допомогу Україні на загальну суму 2,3 мільярда фунтів.

«Тепер ми бачимо очевидний успіх наших спільних зусиль на полі бою. І щодня ми бачимо рішучість союзників та партнерів у всьому світі, які допомагають Україні протистояти незаконній, імперіалістичній та невиправданій війні росії», – зазначив Остін.

Що передувало

Перша зустріч міністрів оборони проукраїнської коаліції, що зібрала представників понад 40 країн, відбулася на американській базі в Рамштайні (Німеччина) 26 квітня. Тоді було домовлено, що контактна група з оборони України зустрічатиметься щомісяця – онлайн чи офлайн.

Кожна з таких зустрічей має результат у вигляді узгодженого надання Україні різних пакетів військово-технічної допомоги для відбиття повномасштабної агресії рф. При цьому планування поступово переходить із коротко- до довгострокового.

Зранку 8 вересня на авіабазі “Рамштайн” розпочалася вже п’ята зустріч із питань оборонної підтримки України. У ній беруть участь міністри оборони і високопоставлені військові близько 50 країн.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev