Закупив неякісні бронежилети за кошти бюджету: ексочільника Селидового Сукова підозрюють у зловживанні службовим становищем

Зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану — підозрюється депутат Селидівської міської ради, ексочільник міста Руслан Суков.

Колаж з фото Донецької обласної прокуратури та з ФБ Руслана Сукова

Керівником Донецької обласної прокуратури Павлом Угровецьким повідомлено про підозру депутату Селидівської міської ради в розтраті чужого майна шляхом зловживання особою службовим становищем, вчиненій в умовах воєнного стану.

За даними слідства, у квітні 2022 року депутат міської ради, тимчасово здійснюючи повноваження Селидівського міського голови, уклав договір із підприємцем на постачання військового майна та спорядження. За договором останній мав продати бронежилети, індивідуальне обмундирування, допоміжне екіпірування та прилади для стрільби на загальну суму понад 800 тисяч грн.

«Проте доставлені постачальником бронежилети у кількості 25 шт. не мали маркувальних позначень і не відповідали державним стандартам та технічній специфікації. Розуміючи, що вказані екземпляри не могли використовуватись за своїм прямим призначенням, підозрюваний забезпечив перерахування підприємцю бюджетних коштів у розмірі 300 тис. грн», — пише Донецька обласна прокуратура. 

Крім того, у серпні 2022 року депутат, перебуваючи у приміщенні однієї з міських лікарень, наніс тілесні ушкодження місцевій мешканці на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин. Тож Сукову повідомлено й про підозру в умисному нанесенні легкого тілесного ушкодження.

Максимальне покарання за вказаними статтями — до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Сам Суков вручення йому підозри підтверджує та заявив, що це — нібито помста за його конфлікти з обласним керівництвом. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev