Виплати від міжнародних організацій: хто першочергово отримує кошти через «єДопомогу»

Під час війни українські громадяни можуть претендувати на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Проте отримають таку допомогу не всі.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Для міжнародних організацій пріоритетними є незахищені верстви населення, що мають соціальні статуси такі як: особа з інвалідністю, пенсіонер, одинока мати або батько, багатодітна сім’я, отримувач допомоги малозабезпеченим сім’ям, зокрема, з числа внутрішньо переміщених осіб.

Заявку на платформі може залишити будь-яка людина, а от рішення щодо виплат та яким саме категоріям населення допомогти, приймають міжнародні організації.

Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу.

На платформі «єДопомога міжнародна», у вкладені «Умови надання допомоги» є вся необхідна інформація по організаціях, які надають допомогу, та кому саме вони її надають https://aid.edopomoga.gov.ua/terms

Для подання заявки на отримання такої допомоги потрібно зайти на платформу єДопомога за адресою https://edopomoga.gov.ua. Обрати напрям «Виплати від міжнародних організацій» і далі заповнити заявку.

Потрібно уважно заповнювати номер телефону, IBAN, ІПН (РНОКПП) та паспортні дані. Важливо також те, що тільки один з батьків може подати інформацію про дітей у своїй заяві, не потрібно в кожну заявку їх включати, адже будуть дублі та помилка.

IBAN не є обов’язковою умовою для виплати, адже деякими меморандумами передбачена можливість отримання грошового переказу.

За інформацією Луганської ОВА.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev