КАРТА. Де і скільки батальйонно-тактичних груп зосередили росіяни?

Донецький, Слов'янський, Херсонський та Запорізький напрямки: скільки БТГ зосередила російська армія? 

Фото: www.startitup.sk

OSINT-аналітик Def Mon показав приблизне розташування російських батальйонно-тактичних груп на території України, пише офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін у своєму Телеграмі. 

Батальйонна тактична група — загальновійськовий маневровий підрозділ російської армії, який утримується у високій бойовій готовності. У рф кожна батальйонна тактична група має приблизно 600—800 офіцерів і солдатів, з яких, приблизно, 200 піхотинців, оснащених транспортними засобами, що, зазвичай, включають близько 10 танків і 40 бойових машин піхоти.

Найбільше БТГ зараз зосереджено на Херсонському напрямі — 22. Однак на кордоні Херсонської та Запорізької областей на лівому березі Дніпра знаходиться 27 БТГ, які можуть бути спрямовані як на захід на Херсонський напрямок, так і на схід — на Запорізький, де зараз зосереджено 17 БТГ в залежності від того, де буде потрібно посилення.

Під Харковом зосереджено 10-12 БТГ, на лінії Балаклія-Ізюм-Слов'янськ — 17-20 БТГ, на лінії Сіверськ-Бахмут-Авдіївка-Мар'їнка, де російські війська мають найбільші успіхи в просуванні — 13-15 БТГ.

Загалом в Україні Def Mon нарахував 106-111 БТГ. Їхній стан оцінюється в 60-80%. Плюс ще близько 10 відновлюються на території російської федерації.

Не всі підрозділи постійно беруть участь у бойових діях, у росіян є оперативні резерви.

Ігаль Лавін зазначає, що 25 червня Def Mon вже робив подібний підрахунок, тоді він нарахував до 99 БТГ на території України + 10 у резерві. Щоб прорвати оборону ЗСУ у Сєвєродонецьку та Лисичанську, росії довелося сконцентрувати 54 БТГ на цьому напрямі.

«Зрозуміло, що кількість російських БТГ та їх місце розташування на території України є досить умовною. Проте загальну картину можна побачити. Потрібно додати, що це не тільки збройні сили рф, а разом із проксі-бойовиками з ОРДЛО та всякими неформальними «вагнерівцями». І так, ці БТГ укомплектовані на 60%-80%. Це також важливо враховувати», — наголошує він. 

Карта розташування БТГ Карта розташування БТГ

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev