За допомогою американського Browning: як неподалік Мар'їнки ЗСУ стримують російську піхоту

Американські кулемети допомагають бійцям стримувати ворога на Донецькому напрямку.

Фото: АрміяInform

Уперше з американським Browning Олег познайомився кілька місяців тому, коли проходив підготовку в навчальному центрі ДШВ. Там він опанував тонкощі роботи кулеметника і нині зі своїм розрахунком боронить Україну на Донецькому напрямку, розповідає АрміяInform. 

«Ще під час підготовки в навчальному центрі я захопився цим кулеметом. Це аналог радянського 12,7-мм ДШК, проте він в рази кращий. Насамперед його перевагою є кучніша стрільба та простота в обслуговуванні. За три дні я повністю його опанував», — розповідає Олег.

Після навчального центру Олег вирушив на Донеччину. Нині стримує ворога на одній із позицій неподалік Мар’їнки.

«Цим кулеметом можна вгамовувати не лише їхню піхоту, а й легкоброньовану техніку. Browning безвідмовний та дуже ефективний на передових позиціях, що він не раз доводив на практиці», — зазначає воїн-десантник.

За словами Олега, за кілька місяців роботи з цим кулеметом, вони стали як одне ціле.

«Його треба відчувати, любити та доглядати. За це він віддячить у критичній ситуації та ніколи не підведе. От нещодавно ворог почав провокувати нас, аби вирахувати позиції. Ми лише одним кулеметним розрахунком змогли їх швидко заспокоїти. Browning легко б’є на 2000 метрів з точністю гарної снайперської гвинтівки», — ділиться враженнями Олег.

Військовий впевнений, що незважаючи на те, що цей зразок озброєння має 90-річну історію, він ще впевнено може посідати високе місце в бойових підрозділах ЗСУ.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev