Постраждалі під час війни діти можуть отримати фінансову допомогу: куди звертатися

Діти, які отримали пораненням чи інше ушкодження здоров’я внаслідок російського вторгнення в Україну та члени їхніх сімей, можуть отримати фінансову допомогу від міжнародної організації СОС Дитячі містечка.

Постраждалі від війни діти можуть отримати допомогу/ілюстративне фото ЮНІСЕФ

Це благодійна гуманітарна організація, яка опікується дітьми, що постраждали від війни.

Якщо факт поранення чи ушкодження зафіксований Нацполіцією, а дитині вже надана необхідна перша медична допомога, родина може розраховувати на надання разової грошової допомоги у розмірі 10 тис. грн на кожну дитину, що постраждала.

Також члени родини можуть розраховувати на психологічну та юридичну підтримку, сприянні у оформленні соцвиплат, лікуванням чи протезуванні.

Які документи потрібні для отримання допомоги?

1. Паспорт законного представника дитини
2. Ідентифікаційний код законного представника дитини
3. Свідоцтво про народження/або паспорт дитини, яка отримала пораненням чи інше ушкодження здоров’я внаслідок російського вторгнення в Україну
4. Ідентифікаційний код дитини, яка отримала пораненням чи інше ушкодження здоров’я внаслідок російського вторгнення в Україну (за наявністю)
5. Реквізити картки заявника (номер IBAN)
6. Медична виписка дитини, яка отримала пораненням чи інше ушкодження здоров’я внаслідок російського вторгнення в Україну
7. Довідка від Національної поліції або витяг про внесення випадку до Єдиного реєстру досудових розслідувань (за наявністю)

Важливо: для підтвердження факту поранення необхідно буде представити медичну виписку та довідку від Національної поліції або витяг про внесення випадку до Єдиного реєстру досудових розслідувань (за наявністю)

Як подати заявку?

Для участі в програмі та отримання допомоги заповніть форму за посиланням.

Більше інформації можна дізнатися на сторінці організації.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev