28 років назавжди: активіст та митець Артем Мураховський загинув у боях під Авдіївкою

Артем Мураховський — громадський активіст та вуличний митець з Дніпра. Чоловік дуже любив рідне місто, багато встиг зробити прижиттєво для Дніпра та його людей. Але загинув, захищаючи Донеччину.

Артем Мураховський загинув у боях під Авдіївкою /фото з відкритих джерел

Артем Мураховський був активним учасником Революції Гідності в Дніпрі, розповідає Український ветеранський фонд. Під час сутички з тітушками поблизу Дніпропетровської ОДА був поранений у шию із пістолета.

У 2015 році став до полку “Азов”, виконував бойові завдання в районі АТО/ООС.

Після повернення з фронту в 2018 році в цивільне життя знайшов себе в ІТ-сфері — розумівся в ній, бо до війни вивчав програмування.

Паралельно проводив просвітницькі та мистецькі акції, заснував мистецький проєкт “Olifant”, був активним учасником публічних заходів у Дніпрі, долучався до національно-патріотичного виховання молоді тощо. Старався зробити кращим своє місто та свою країну.

У лютому 2022 року з повномасштабним вторгненням рф добровільно став до лав десантників — у “25-ку”, яка дислокується в Дніпрі.

Разом із підрозділом виконував завдання на Донеччині — протягом перших тижнів повномасштабної війни тривали запеклі бойові дії на східному напрямку, росіяни сунули й сунули.

7 березня 2022 року Артем загинув під час боїв із росіянами поблизу Авдіївки на Донеччині. Указом президента нагороджений Орденом “За мужність”.

У Дніпрі просять одну з вулиць перейменувати іменем загиблого військовослужбовця — так містяни хочуть “зашити” пам’ять про полеглого військового у вулицях, які він так любив.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev