38 років назавжди: у боях за рідну Луганщину віддав життя сержант Роман Волощенко

Останні роки Роман жив у Європі, однак з початком повномасштабного вторгнення, повернувся в Україну і став на її захист.

Архівне фото зі сторінки Романа Волощенка

38-річний сержант Роман Волощенко, позивний Лугань, загинув 19 квітня 2022 року у боях  під Попасною на Луганщині, розповідає історію захисника Меморіал Героїв.

Роман народився у селі Просяне Луганської області, жив у Луганську. До Революції Гідності мав там власний бізнес з пасажирських перевезень. Коли почалася російсько-українська війна, брав участь у місцевому Євромайдані, був патріотом. Коли ж місто окупували, чоловік виїхав та згодом долучився до лав добровольчого батальйону «Донбас». Був водієм БТР.

Після демобілізації виїхав у Європу, жив і працював у Франції. Однак з початком повномасштабної війни повернувся до України та знову став на її захист. У лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила вирушив знову обороняти Донбас.

«Дорогий брате. Ти був такий життєлюб, мабуть, не хотів би, щоб ми лили сльози. Але воно само, вибач... Я просто хочу подякувати тобі, що ти був. Веселий, гостинний, щедрий. Справжній друг, патріот, Українець. Дякую тобі за все!» – написав побратим Романа Артем Бутов.

«У бою з орками загинув Роман Волощенко із позивним «Лугань» - наш славетний БТРщик. Надійний, веселий, усміхнений. І ще в ньому була якась особлива розсудливість та внутрішній спокій...» – написав Євген Шевченко.

«Він не мав загинути і я досі не можу змиритись з цим. Світла і життєлюбна людина, пройшов війну з 14-го у добробаті Донбас, потім працював у Франції, виховував сина. До побратимів звертався виключно «пан», наприклад: «Пане Француз, ї*аште їх невтомно». Його совість, правдиве життя із собою та своїми принципами, не дали йому жити в Європі під час цього вирішального витка війни. Загинув на рідній Луганщині, образом та характером якої завжди був для мене», – написав Віктор Пилипенко. У Романа залишився син.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev