Чи будуть росіяни рухатися на Покровськ — думка військового експерта

Росіяни готуються до захоплення Донецької області, тому напрямок руху Вугледар-Курахове-Покровськ можуть визначити для себе найоптимальнішим. 

Ілюстративне фото з архіву "Вчасно"

В інформпросторі ширилась версія про ймовірний наступ росіян в напрямку Покровська вже після Різдва, яке за московським календарем святкується 7 січня. Проте станом на 11 день нового року вона не справдилась, повідомив військовий експерт та полковник запасу Роман Світан в ефірі ТСН. 

Наразі йде передислокація російських військ: їм, за словами Світана, не вистачає ресурсу забезпечити свою частину фронту для утримання нашого руху, адже щільності російських військ не вистачає для виконання навіть оборонних задач.  

«Найближчим часом ми побачимо рух росіян з-під ростова на Маріуполь зі збільшенням чисельності військ. Вони не залишать цього напрямку, адже це одна зі стратегічних задач росії в цій війні», — каже Світан. 

Оптимальним напрямком для росіян Світан називає Вугледар, адже з боку Соледара та Бахмута окупантів зупинено Збройними силами України.

«Вони готуються до захоплення Донецької області повністю в її кордонах. Оптимальний варіант для них зараз — це район Вугледара. Тобто вихід на Курахове і на Покровськ з нього, оскільки з півночі — району Бахмута-Соледара — вони зупинені та цей маневр виконати не можуть», — роз'яснив Роман Світан. 

Раніше Світан висловлював думку, що Покровськ «прикриває» Карлівське водосховище, яке росіяни просто не зможуть форсувати через географічні чинники. «Я майже на 100% впевнений, що у Покровськ російські війська в цьому житті ніколи вже не зайдуть», — зазначав він у листопаді. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev